Сливен победи с категоричното 7:2 Янтра Габрово в последната си контрола преди началото на пролетния полусезон. Двубоят се игра на едно от помощните игрища на стадион „Хаджи Димитър” при изключително тежки метеорологични условия, заради обилния снеговалеж.

Отборът на домакините взе инициативата още в самото начало и създаде добри ситуации, но чистите голови ситуации бяха рядкост. Все пак в 41-ата минута Димо Бакалов напредна от ляво, след което с хубав пас намери Каранейчев, а той от няколко метра не пропусна да открие резултата.

През втората част треньорът на Сливен Димчо Ненов пусна на терена нов отбор. Въпреки това обаче още в 48-ата минута отборът на Янтра получи правото да изпълни дузпа и резултатът бе изравнен.

След това попадение „воеводите” тотално разбиха своя съперник, а в основата на всичко по-интересно бе младият Валентин Веселинов. Халфът даде преднина на своя отбор в 58-ата минута, а две по-късно отново той покачи на 3:1.

В 62-ата минута Марко Илич вкара четвърти гол за Сливен с хубав удар от около 25 метра. Футболистите на Ненов продължиха да се забавляват на терена и в 67-ата минута Веселинов намери с хубав пас Ивайло Петров, който покачи на 5:1.

Две минути по-късно Веселинов оформи своя хеттрик, а в 72-ата минута отново той бе точен за 7:1. Малко преди края на мача отборът на Янтра върна едно попадение за крайното 7:2.