Отборът на Сливен спечели изключително важни три точки срещу Берое в мача от 26-я кръг на А група. „Воеводите” се наложиха като гост с 1:0 с непобеждавания доскоро у дома тим на Стара Загора.

Единственото попадение в срещата реализира Диян Христов в 52-та минута на срещата.

С успеха Сливен вече има 25 точки в актива си и се намира над чертата на изпадащите тимове. Въпреки това опасността за тима на Йордан Лечков все още не е отминала, тъй като остават още четири кръга до края на шампионата.

Берое пък допусна трета поредна загуба, след пораженията преди това от Левски и Монтана. Така непобеждаваният от началото на сезона тим от Стара Загора на свой терен, допусна трета загуба на собствения си стадион под Аязмото (Локомотив Пловдив, Левски и Сливен).

Домакините бяха по-активният тим почти през цялата среща, като през първото полувреме „зелените” пропиляха редица възможности да поведат чрез Дончо Атанасов, Андонов и Искрен Писаров. През втората част вратарят на Сливен Тодор Тодоров успя да спаси на няколко пъти мрежата си и не допусна гол.

Феновете на стадиона не видяха попадение преди почивката. За сметка на това, малко след подновяването на играта, в 52-та минута, падна единственият гол. Диян Христов напредна и с премерен удар в далечния ъгъл откри резултата за 1:0. При това положение останаха съмнения за засада на голмайстора, но страничният рефер не вдигна флага си.

След загубата Берое заема 11-о място в подреждането на А група с 35 точки, колкото има и Монтана, който е 10-и със същия актив. Сливен се намира на 13-а позиция с 25 точки.