Седем кръга изминаха от началото на футболното първенство, но засега сме далеч от отговора на основния въпрос на този етап - кои ще са двете седмици,които ще продължат борбата отделно,съответно за титла и за оцеляване.

Шампионът Лудогорец, изглежда даде данък на европейските си приоритети и се издъни сериозно. При Ботев също се наблюдава умора след многото летни мачове. Все пак тези два отбора, заедно с Литекс изглеждат най-сигурни за участие в плейофната седмица. Левски най-после пък се дотътри до нея и разбира се, е фаворит за оставане там. ЦСКА очаквано започна трудно, но армейците полека - лека намират себе си и е много вероятно също да са сред първите седем.

Що се отнася до втората седмица,засега единствено сигурно там изглежда участието на Пирин Гоце Делчев. Почти сигурно,с оглед на ситуацията в клуба, е попадането в нея и на Нефтохимик. Останалите отбори засега имат реални шансове за я избегнат и борбата ще бъде жестока.

Едно, обаче е сигурно. През този ,така наречен редовен сезон, най-интересно ще бъде в средата на таблицата. В момента там отборите са много близо един до друг и всеки жадува за първата седмица. Не само след седмия кръг.