Миньор записа първа победа в новото първенство, след като се наложи с 2:0 над Берое. Това бе първи мач на тима на собствения си стадион, и „жълто-черните” зарадваха пернишките фенове с първи точки.

До момента Миньор бе единственият отбор в А група с нулев актив от шест кръга, но седмият се оказа печеливш. Успехът бе и дебютен за новия наставник на перничани Стойчо Стоев, който пое състава миналата седмица.

Берое не показа истинските си способности, и бе надигран от съперника. Миньор имаше повече и по-чисти положения, и атакуваше през по-голяма част от времето.

Едва след като се озова догонващ с два гола, старозагорският тим се сети да поглежда по-сериозно напред, но с изключение на едно изключително добро положение, пропиляно от Евгени Йорданов, не бе достатъчно активен.

Миньор демонстрира хубави неща, и пропиля доста положения пред Карамфил Илчев. След добро първо полувреме, перничани все още не можеха да открият резултата. Уникален пропуск с глава направи Костадин Хазуров, и не успя да прати своите на почивка с аванс.

Хазуров обаче се реваншира през втората част, и още в 49-та минута откри резултата. Това се случи, след като Илчев не изби добре една стреляна от Йордан Тодоров топка, и нападателят от седем-осем метра бе точен. Само три минути по-късно Петър Петров материализира добрата си игра до момента с втори гол, от идентична ситуация. Тодоров стреля твърде лека топка в Илчев, но стражът не успя да се намеси и Петров стреля точно в мрежата му.

Веднага след това Илиан Илиев стартира със смените, като пусна Стойчо Младенов и Диан Генчев, което определено вдигна оборотите на Берое, но въпреки всичко до попадение не се стигаше.

Натискът на старозагорци се засили и най-доброто положение за тима дойде в 82-та минута. След центриране по трева отляво, Влади Златинов засече в страничния стълб, а Евгени Йорданов прати отбилата се топка покрай вратата от три-четири метра.

Когато и това положение не влезе, като че ли гостите се предадоха, и в оставащите 10-тина минути мачът се доигра, за да приключи с първи успех за Миньор.