Вече сме се убедили, че българския футбол е странен. Тук могат да се случат неща, от които цяла футболна Европа да бъде изненадана. 
Със сигурност футболът ни не е в цветущо състояние, но както се казва всяко нещо си има и обяснение. Изминаха 148 дни от старта на първенството. В тези дни паднаха 8 треньорски глави от А група. Без да има нужда да се прави детайлна проверка във футболния свят почти сигурно нашата футболна действителност чупи всички рекорди. 

Едва ли има място в света, където след толкова кратко време 2/3 от отборите във футболния елит са сменили своите треньори, а в допълнение падна главата и на Любо Пенев в националния. На фона на цялото ни дередже това май не ни прави кой знае какво впечатление.

Вили Вуцов изгоря след загубата от Локомотив Пловдив снощи. Тази раздяла бе очаквана, но май само се отлагаше във времето. Може би в Ботев сбъркаха като оставиха Вуцов да води този мач и да остави „канарчетата“ извън турнира за Купата на България. В последно време треньорът го караше повече на маймунджилъци край тъчлинията и бисери по пресконференциите. Това обаче е друга тема.

Редовният сезон в А група все още не е приключил, а само четири отбора за момента държат на своите треньори, с които започнаха първенството. Позицията на Стойчо Младенов в ЦСКА изглежда най-сигурна. Не само заради първото място. На този етап именно „Ура-то“ на Младенов държи ЦСКА и реално без него Томов и Тодоров са загубени. Друг треньор, който вероятно няма да бъде пипан от шефовете е Димитър Васев в Локомотив София. 

На база всички проблеми в клуба Васев държи Локомотив на добро футболно ниво. Друг е въпросът дали на него няма да му писне и да си хване шапката, ако ситуацията не се промени. 

Столът на Петър Хубчев в Берое като че ли се разклати, но това не се случва за първи път. Хубчев обаче показа, че може да оцелява в трудни моменти, а ръководството едва ли ще прибърза с някоя необмислена смяна. 

Същото е положението в Литекс. Красимир Балъков продължава работата си с младите футболисти. Да, резултатите на отбора не са впечатляващи, но тук въпросът е какви са амбициите на Гриша Ганчев. Това е четворката, която до момента оцелява.

Какво се случи до момента? - Участникът в Шампионската лига Лудогорец смени Стойчо Стоев с Георги Дерменджиев, Левски смени Пепе Мурсия с Гонзо. Във Варна Сашо Станков бързо бе изритан от Черно море, за да се завърне Никола Спасов. В Пловдив Неделчо Матушев бе кратко на чело на Локомотив, за да бъде заменен от Христо Колев. 

Радуканов напусна Славия за сметка на Иван Колев. В опашкарите треньорските смени също бяха на дневен ред. Тони Велков бе сменен от Тенчо Тенев в Марек, а Емил Велев замени Димчо Ненов в Хасково. Ботев махна Вили Вуцов и заедно с националния отбор чакат новите си главни действащи лица на пейката.

Треньорските глави продължават да падат една след друга, а със сигурност тази практика ще продължи и бройката до края на сезона ще премине кота 10.