Новият старши треньор на Левски Славиша Йоканович заяви след поражението от Локомотив Пловдив, че „сините“ са загубили заслужено.

„Мисля, че заслужено загубихме. Те успяха да постигнат това, за което бяха дошли. Ние не бяхме достатъчно бързи и не успяхме да постигнем нищо повече от това“, коментира сърбинът.

„Знаехме за техните силни страни. Не бяхме достатъчно концентрирани, когато получихме първия гол, а след това нещата се усложниха. За съжаление тези три точки щяха да ни дадат повече свобода и по-добра атмосфера, за да продължим да работим“, добави новият наставник на Левски.

„Мисля, че имаше някаква организация в играта на нашия отбор. Те стигнаха за първи път до нашата врата и вкара гол. Когато стигнаха за втори път до нашата врата, реализираха второ попадение. Нямаме свежест, нито достатъчно сила. Имахме инициативата, но не успяхме да създадем истински голови положения. Не успяхме да затрудним Локомотив Пловдив. Не сме нито психически, нито физически в най-доброто състояние. Аз трябва да застана на страната на моите играчи и да продължа работа. На тях не им е лесно. Нападат ги от всички страни. Аз трябва да поема вината върху себе си. Ако не успеем да променим много бързо това, ще получа и аз удари по гърба.“

„Очевидно правим някои грешки, но искам да ви припомня, че този отбор бе на 10 минути да стане шампион на България. Не мисля, че този отбор няма качества, но определено ни трябват нови играчи, за да осъществим амбициите си. Всички заедно ще се опитаме да постигнем амбициите, които този отбор има.“

„Искам да благодаря на публиката, която дойде днес на мача и се опита да ни помогне, но за съжаление и тя не успя. Аз работя по начина, по който смятам, че трябва да се работи. Мисля, че моите играчи достатъчно са нападани, за да ги нападам сега и аз. Няма проблем да кажа на всеки в лицето какво мисля. При всички положения има много какво да има кажа след този мач. С тази игра не може да постигнем тези амбиции. Това е много ясно. Левски не може да изглежда по този начин, или аз нещо съм се заблудил. Когато дойдох, на мен ми бяха представени амбициите, които има Левски. Имаме много работа. Надявам се феновете и клубът да застанат до мен. С много работа ще променим всичко това. Моите мечта е да играем футбол пред пълен стадион и очаквам стадионът да е пълен и публиката да ни подкрепя.

„Дали публиката ще ни подкрепя или ще бъде против нас зависи от това, което ние ще покажем на терена. Днес не успяхме да покажем кой знае какво, но все пак публиката ни подкрепяше. Имахме много корнери, но Локомотив е силен отбор точно в този елемент от играта. Опитахме през тази седмица да тренираме върху този елемент, но до този момент не се получи никакъв резултат. Това са единствените играчи, с които работя в момента. Забелязах, че публиката бе преди всичко търпелива към треньора. Чух, когато всички викаха всички вън. Сега всичко е в моите ръце, за да не допуснем публиката да скандира така.:

„Аз цял живот съм във футбола и знам какво ще се случи, ако не направим бързи стъпки, за да подобрим играта и резултатите си. Това, което аз мога да направя е да работя и да се опитам да ги вдигна психологически. Аз трябва да успея цялото недоверие, което се изсипа върху тях. След няколко дни имам ясна представа кой от този отбор може да ми помогне и кой не. Днес се опитахме да играем само с един дефанзивен полузащитник, което не съм виждал да прави Левски в другите мачове. В един момент на мача, когато резултатът беше негативен се опитахме да играем още по-офанзивно, но за съжаление не успяхме да направим. Доста сме предвидими.“

„Очевидно е, че не може да играем по друг начин в момента с оглед физическото и психическото състояние на отбора. Доволен съм от играта на централните защитници, въпреки че постоянно слушам мнения, че те не играят добре. Станислав Ангелов е показал, че може да се разчита на него на всяка една позиция. Аз не разчитам на него той да решава всеки един мач.“

„За пет дни не можехме да направим кой знае какво. Можехме да победим Локомотив, ако бяхме малко по-свежи, смели и силни. Ако Наско ми е дал 100 дни, аз не вярвам, че публиката ще ми даде толкова. Имаме проблем с времето и аз лично имам проблем с времето. Във футбола трябва време. Аз дойдох в тази ситуация, за да работя. Наясно съм, че това, което направихме днес не е на нивото на реномето на Левски. Аз се надявам до 10 дни да играем по-добър футбол. Ако не успеем за 100 дни, то аз не съм за това място, което заемем в момента. Не ми се е случвало да бъда на последно място. Случвало ми се е на два пъти да бъда на второ място и в два пъти бях уволняван“, каза още Славиша Йоканович.