Старши треньорът на Левски Славиша Йоканович намери удобен начин да се запознае с качествата на своите футболисти от първа ръка. Специалистът, който има два дубъла с Партизан Белград, проведе учебна игра на стадион „Георги Аспарухов“.

За да бъде по-автентична проверката, Йоканович раздели отбора си на „жълти“ и „сини“, като в употреба влязоха официалните екипи на Левски. Йоканович бе вътре на терена, а сръбският му асистент Дражен Болич гледаше от трибуните на стадион „Георги Аспарухов“ и си записваше своите впечатления. Елин Топузаков и Мариян Христов бяха поставен край тъчлиниите на игрището.

Отборът с титулярните екипи бе в състав Пламен Илиев, Станислав Ангелов, Димитър Везалов, Орлин Старокин, Нуно Пинто, Владимир Гаджев, Стефан Велев, Кристовао Рамос, Рамон Лопес, Илиян Йорданов и Цветан Генков. От другата страна с жълтите екипи бяха Михаил Иванов, Дъстли Мюлдер, Даниел Димов, Деян Иванов, Мики Орачев, Борислав Цонев, Пламен Димов, Антонио Вутов, Христо Попадийн, Гари Родригес и Жоао Силва.

От един даден момент Йоканович пусна свободна игра, но често спираше футболистите, за да им даде оказания и да показва неща, които не му харесват. Сърбинът бе доста спокоен, а на моменти буквално водеше играчите за ръка, като им показваше, къде трябва да бъдат пласирани в определена ситуация от играта.
В средата на учебната игра Станислав Ангелов беше пуснат в почивка, а две момчета от школата се включиха в проверката. На неговия пост в синия тим се премести холандецът Мюлдер