Отборът на Славия спечели поредната си контрола по време на лагера в Турция. Селекцията на Велислав Вуцов победи с 3:2 първодивизионния румънски Астра Плоещ, като „белите” имат предвидена още една контрола за деня. Малко по-късно българският тим ще се изправи срещу Войводина Нови Сад.

Старши треньорът пусна като титуляри Мболи, Ренет, Георгиев, Петков, Петров, Алберони, Илиев, Томаш, Пеев, Жуниньо, Ортега.

„Белите” успяха да обърнат резултата, след като Астра поведе в 26-та минута чрез Ария. Десетина минути по-късно обаче Славия изравни от дузпа, извършена за нарушение срещу Жуниньо. Бразилецът реализира, но след това реферът реши ударът да бъде пребит заради някаква нередност. И при втория опит обаче Жуниньо бе точен.

В 47-та минута Ромат получи червен картон за удар без топка срещу Ортега. Това бе и моментът, в който белите се възползваха за 2:1. Отново Жуниньо бе точен, този път от фаул.

Малко по-късно резултатът набъбна на 3:1. Даниел Пеев центрира, Алберони закачи топката и вкара за 3:1 в 65-та минута. Секунди по-късно обаче Астра получи шанс да изпълни дузпа. След центриране от ъглов удар, топката попадна точно в средата на наказателното поле, кълбото бе овладяно от румънски футболист, но двама играч на Славия са извършили нарушение. За сметка на това Стратила бе точен за 3:2, което се оказа и крайният резултат в спаринга.

В самия край на мача ренет получи контузия и бе заменен. Футболистът се оплака от болки в дясното бедро, като все още не е ясно колко тежка е травмата му.