Отборът на Славия ще започне контролите си в подготвителния период с мач срещу Чавдар Етрополе. Той ще се играе на 19-и януари в Правец, където „белите” ще са на подготовка от 13-и до 26-и януари. Втората контрола, предвидена за там, ще е на 26-и януари срещу водача в Западната Б група Локомотив Мездра. След двубоя „белите” се прибират в София.

Старши треньорът Стевица Кузмановски събира отбора на 9-и януари преди обяд на стадион „Славия”. До 13-и януари „белите” тренират в София, а след втората тренировка за деня ще отпътуват с автобус за Правец. От следващия ден започват и тренировките на базата в Правец. Там с тима ще се готви и контузеният Дениран Ортега. Той ще е под зоркия поглед на лекарския екип и треньорите и ще е на индивидуална програма, с надеждата да е готов за пролетния дял на първенството.

От 27-и януари до 3-и февруари „белите” ще се готвят в „Овча купел”. На 2-и февруари ще играят по всяка вероятност със Спортист Своге на своя стадион.

Петнадесет дни е лагерът в турския курорт Анталия. За там старши треньорът Стевица Кузмановски е дал дати, на които иска Славия да играе контроли. Засега се уточняват съперниците. Отборът се прибира в България на 17-и февруари и до началото на пролетния дял на първенството ще се готви в София.

„Белите” са на път да вземат 17-годишния талант от Гоце Делчев Атанас Дреновички. Той е защитник и специалистите му предричат добро бъдеще във футбола. Славия очаква да финализира и преговорите с Левски за Емил Ангелов и Милан Коприваров, както и с Локо Пд за Радослав Анев, Георги Самокишев и Зоран Златковски.