Славия проведе първата си тренировка за годината и представи две от новите си попълнения – Даниел Пеев и Петър Димитров. Сигурни за белите са също бразилецът Алберони, който от утре ще се присъедини към подготовката на най-стария столичен тим и Илия Илиев, който до дни трябва да разтрогне договора си със Сливен.

Славия търси да привлече още един опитен защитник, с което селекцията ще приключи.

На проби при белите са двама бразилски футболисти, играли в Швеция, като те ще тренират 15-20 дни с отбора, след като ще бъде решено тяхното бъдеще.

Тодор Колев и Павле Попара имат здравословни проблеми и няма да започнат пълноценна подготовка, съобщи старши треньорът Велислав Вуцов. Днес и утре белите ще преминат пълни медицински изследвания, след което заминават на първия си лагер в Гранд хотел Варна. Първата контрола за годината ще бъде на 23 януари в Шабла срещу местния тим, а на 26-ти е предвиден спаринг с Добруджа.

След завръщането си в София белите ще играят още една проверка на 30 януари с Марек на своя стадион. От 5-ти до 17-ти февруари е вторият лагер в турския курорт Анталия. Сигурните мачове там са на 6-ти с румънския Васлуй и на 16-ти с ОФК Београд.

Договорени са принципно проверки с руските Амакр Перм и Терек Грозни, но датите още се уточняват. Търси се още един класен съперник за мач в Анталия. Контролите ще приключат на 20 февруари с мач срещу Черноморец в София.

„Имам забрана от президента Венцислав Стефанов да говоря за цели пред отбора”, заяви наставникът Вили Вуцов.

„Надявам се през пролетта да изиграем 18 официални мача като, разбира се, бих желал да не загубим нито един, но това естествено е моето желание, а реалностите може да са други”, добави Вуцов.