Славия започна отлично пролетния полусезон, след като постигна победа с 1:0 срещу Спортист Своге в мач от 16-я кръг на А група.

В 6-та минута Дяков центрира отдясно в наказателното поле на Спортист, след което вратарят на Своге увисна, но и нападателите на домакините не успяха да се възползват от положението.

Галин Иванов можеше да вкара в 10-та минута, но след удара му Тодор Кючуков улови топката. В следващата атака Вълев стреля, но над напречната греда в аут.

Райс Мболи спаси на два пъти вратата си в 15-та минута, след като Игнатов отправи мощен удар отдалеч, стражът на Славия отби, кълбото попадна при Младенов, който също стреля, но без успех

Петър Димитров изпробва рефлекса на Кючуков в 24-та минута, но вратарят на Спортист спаси.

Славия все пак успя да поведе в резултата в 37-та минута, когато след балонно центриране в наказателното поле на Своге, вратарят Кючуков увисна и топката попадна в Алберони, който падайки на земята вкара в мрежата на гостите. В изблик на радост голмайсторът свали маската, с която игра, заради фрактурата на носа му.

Галин Иванов стреля в 45-та минута от дъгата на наказателното поле на Спортист, но токата мина над вратата на Кючуков.

В 75-та минута Боби Георгиев стреля отдалеч, но топката мина на сантиметри от вратата на Кючуков.

До края на мача футболистите на Спортист се опитаха да се доберат до изравнително попадение, но защитниците на Славия успяха да предотвратят по-опасните ситуации пред Мболи.

След тази победа Славия вече е на пето място с актив от 27 точки, а Спортист Своге остана в зоната на изпадащите с четиринадесета позиция с 11 точки.