В мач от 18-я кръг на А група Беласица загуби с 2:5 от Славия, като „белите” можеха да стигнат до още по-убедителен успех.

Домакините първи имаха възможност да отбележат гол в 5-та минута, когато след центриране на Огнянов от корнер в наказателното поле на Славия, топката попадна в Сертич, който стреля много опасно, но Господинов успя да спаси.

Славия поведе в 6-та минута, когато Керчев подаде на Дубала, който се измъкна от петима защитници на Беласица и стреля точно в долния десен ъгъл на Манолов за 0:1.

В 11-та минута Ирмиев се сблъска с Ристич, след което бе откаран с линейка в болница, тъй като се оказа, че той има счупена скула и сътресение. Защитникът на Беласица ще премине прегледи в София.

Гостите удвоиха своята преднина в 32-та минута Керчев намери добре в наказателното поле на Беласица Ристич, който елиминира Митушев и подаде на Робърт Петров, който премина през Пътников и с много хубав пас елиминира Манолов и на празна врата Дениран Ортега прати топката в мрежата на петричани.

Три минути по-късно след центриране на Керчев от корнер в наказателното поле на Беласица, топката бе продължена към Дениран, който бе оставен непокрит, но стреля слабо с глава право в ръцете на Манолов.

Домакините намалиха резултата в 38-та минута, когато Митушев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Славия, където Софрониев изпревари Господинов и с глава прати топката в мрежата.

В 54-та минута Мариян Огнянов подаде на Георги Бижев, който бе фаулиран от Петков, но съдията Александър Костадинов не даде дузпа за домакините и играта продължи, след което след разбъркване топката бе избита.

Славия стигна до трети гол в мача в 62-та минута, когато след много хубав параболичен удар от границата на наказателното поле на Беласица Галин Иванов направи безпомощен стража на домакините Манолов.

Беласица можеше да вкара нов гол в 68-та минута, след като Бижев центрира в наказателното поле на Славия, където Сертич бе непокрит и стреля с глава, но топката излезе в аут.

Все пак домакините от Петрич успяха да отбележат втори гол в мача в 78-та минута, когато Дюлгеров свали топката с глава в наказателното поле на Славия, където Огнянов чукна кълбото към влезлия като резерва Преслав Йорданов, който бе оставен непокрит и разстреля Господинов.

Две минути по-късно Галин Иванов центрира в наказателното поле на Беласица, където Манолов не успя да улови топката и тя попадна в Дубала, който продължи кълбото към Асен Николов, който бе съборен, но съдията не даде дузпа.

В 83-та минута Митушев събори Галин Иванов в наказателното поле на Беласиция и този път съдията Александър Костадинов даде дузпа за Славия, като показа само жълт картон на играча на домакините, въпреки че той бе последен в отбраната на своя отбор.

Асен Николов не остави никакви шансове на вратаря Манолов от бялата точка за 2:4 в 84-та минута на срещата.

В последните секунди на срещата Славия стигна до пети гол в мача, след като Дубала залъга двама защитници на Беласица и подаде на непокрития Карлос, който простреля Манолов и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

След тази победа Славия се намира на шесто място с 27 точки и е само на две от четвъртото място, където се намира отборът на Литекс. Беласица остана на последната шестнадесета позиция с 11 точки.