Славия победи с 2:0 Локомотив Пловдив в последния мач от 14-я кръг на А група. Двубоят се игра на стадиона в кв. „Овча Купел”, защото „смърфовете” са наказани с лишаване от домакинство.

Символичните гости имаха надмощие в мача още от първите минути на срещата. В 7-та минута Галин Иванов можеше да открие резултата, но стреля слабо в ръцете на Стоян Ставрев.

Две минути по-късно Жуниор се откъсна от защитата на Славия и излезе сам срещу Ставрев, след което го преодоля, но си поведе дълго топката и излезе от положение.

Все пак през второто полувреме Славия успя да реализира положенията си и да стигне до победата в срещата.

В 61-та минута Галин Иванов направи добър пробив, след което подаде към Жуниор и той от границата на наказателното поле на Локомотив стреля точно в долния десен ъгъл на вратата на Ставрев за 0:1.

Пет минути по-късно Роберт Петров засече с глава едно центриране от корнер в наказателното поле на Локомотив Пловдив, но Ставрев успя да боксира.

Второто попадение за Славия падна в 71-та минута, когато Кюмюрджиев не успя добре да изчисти топката с глава, след което тя попада в Жуниор, той напредна и преодоля хладнокръвно Ставрев за крайното 0:2.

След тази победа Славия вече се намира на девета позиция с 21 точки, а Локомотив Пловдив е на предпоследното петнадесето място с 9 точки.