Славия загуби първата си контрола за деня срещу македонци. Белите бяха победени от Пелистер Битоля с 2:1.

Старши треньорът на Славия Александър Тарханов пусна в игра, както и срещу Пирин преди няколко дни, на практика втория състав на отбора. За пръв път титуляр и цял мач изигра бившият капитан на ЦСКА Александър Бранеков.

През първото полувреме много добър мач направи младият вратар Стергиакис, който на два пъти отрази удари на Петров и Данчевски. В 41-ата минута Божиновски нацели напречната греда на Славия.

Славия - Пелистер

източник: Стефан Дамянов

В 60-ата минута Владимир Семерджиев пропусна дузпа, ударът му от бялата точка беше отразен от вратаря Пашовски.

Македонските вкараха два гола само за 6 минути. Благоя Марковски в 65-ата минута засече центриране от фаул с глава, а малко по-късно пак той изведе Бучевски сам срещу вратаря, който направи 2:0.

Дошлият на проби в Славия Евгени Тюкалов в 83-ата минута намали на 1:2 със силен удар с левия крак. Той е юноша на Амкар и в сряда дойде на проби в Славия, като за последно е играл за естонския Инфонет.

Славия - Пелистер

източник: Стефан Дамянов

За Пелистер много силен мач направиха двама български футболисти – Димитър Илиев и Мартин Ковачев, които ще играят в тима през новия сезон. Мартин Ковачев за последно игра в Дунав Русе, а Митко Илиев в Септември Симитли.

Славия - Пелистер

източник: Стефан Дамянов

Тази вечер от 18.00 часа е втората контрола за деня на Славия срещу елитния грузински Сабуртало.