Отборът на Славия постигна победа с 2:0 над Локомотив Пд в мач от 24-я кръг на А група.

Това бе втори мач за славистите в рамките на тази седмица след като по-рано бяха елиминирани от Берое в турнира за Купата на България.

Още в 4-ата минута славистите създадоха първа хубава атака. Василев комбинира с Галин Иванов, той от своя страна подаде на Мацуй, който отправи хубав удар, който обаче бе отразен от стража на „смърфовете“ Йордан Господинов. Окончателно край на тази ситуация се постави с маркираната засада на Ливраменто. Резултатът бе открит в 18-ата минута. Тогава славистите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, зад топката застана Здравко Лазаров, който центрира в наказателното поле. Там най-съобразителен се оказа Виктор Генев, който с глава откри за 1:0.

При този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.

Малко след подновяването на играта, Славия удвои преднината си. В 52-ата минута самостоятелен пробив на Галин Иванов доведе до втори гол, дело именно на Иванов, който с плътен и силен удар в долния десен ъгъл направи 2:0.

В 82-ата минута на срещата Локомотив Пловдив стигна до попадение, което обаче бе отменено поради засада. Костадин Марков се разписа с глава, но преди това страничният рефер бе вдигнал флага.

След този успех Славия заема 8-то място във временното класиране с актив от 32 точки, докато пловдивчани са позиция напред с 35 пункта.