Славия постигна втора победа в предсезонната си подготовка, след като разгроми с 5:0 Ком-Миньор Берковица в контрола, която се игра на стадиона в квартал „Овча Купел”.

Президентът на Славия Венци Стефанов наблюдава проверката на своя тим, както и почти сигурното ново попълнение на „белите” Александър Томаш.

В първите минути на мача футболистите на Славия имаха надмощие, но така и не успяха да реализират попадение през първите 45 минути.

В 39-та минута Петров бе изгонен с втори жълт картон, след като влезе в грубо в краката на Дениран Ортега. Ком обаче направи смяна и продължи да играе с 11 човека.

Славия поведе в 49-та минута, когато защитник на Ком върна топката към вратаря, но Жуниньо я пресече и отбеляза за 1:0.

Само пет минути по-късно Дреновички подаде добре към Даниел Пеев в наказателното поле на Ком и последният със силен шут вкара за 2:0.

Славия направи класическа преднината си в 65-та минута, когато Жуниньо центрира в наказателното поле на Ком, където Петър Димитров бе оставен непокрит и с глава вкара третия гол за „белите”.

В 78-та минута Дидак Гонсалес бе фаулиран в наказателното поле от резервния вратар на гостите Драгомиров. Дюлгеров стреля от бялата точка, след което Драгомиров първоначално хвана топката, но след това тя се озова във вратата му.

Крайното 5:0 бе оформено в 84-та минута, когато Гонсалес нахлу в наказателното поле, след което той центрира и от главата на защитник на Ком топката попадна в Яшар, който отблизо вкара във вратата на Драгомиров.