В първи мач от 27-ия кръг във втората седмица на А група Славия разби Нефтохимик Бургас с 5:1. Хеттрик за победителите реализира Галин Иванов, а по едно попадение добавиха Марчев и Василев от дузпа. Гостите отбелязаха чрез Орачев в 37-ата минута.

Славия започна доста добре в двубоя. В 20-ата минута Лефтеров фаулира Марчев в наказателното поле и последва дузпа за домакините.

Зад топката застана Чавдар Янков, който пропусна наказателния удар, след като прати топката встрани от вратата.

Противно на логиката гостите стигнаха първи до гол. В 37-ата минута Орачев откри резултата в полза на гостите. Петков не успя да спаси вратата си, след като беше излъган от траекторията на топката.

В 45-ата минута последва нова дузпа за Славия. Ивелин Янев фаулира Галин Иванов в наказателното поле. Радослав Василев изравни от дузпа.

През втората част Славия реализира нови 4 попадения. В 53-ата минута Галин Иванов получи перфектен пас от Чавдар Янков в наказателното поле и с мощен шут матира Георгиев като топката мина между краката на вратаря. В 58-ата минута Марчев вкара за 3:1, а асистенцията дойде от Галин Иванов.

В 67-ата минута Галин Иванов вкара след перфектна атака с участието на Да Силва. Пет минути по-късно отново Галин Иванов оформи хеттрика си, след като шутът на футболиста на Славия свари неподготвен стража на Нефтохимик.

В крайна сметка Славия спечели срещу Нефтохимик с 5:1. В класирането Славия вече има 34 точки, а "зелените" са на последното място с 12 точки.