Отборът на Славия успя да се измъкне от зоната на изпадащите, след като в 7-ия кръг на А група победи гостуващия Пирин Гоце Делчев с класическото 3:0.

Двубоят започна вихрено за домакините, като още в първата минута Галин Иванов нахлу в наказателното поле и след сблъсък с противник падна на тревата, но съдията Стоян Денев даде знак играта да продължи. Логично Славия натисна още от началото, но доста неочаквано първото чисто положение дойде на сметката на гостите. След четвърт час игра Драги Коцев надбяга двама футболисти на Славия по фланга, напредна в наказателното поле, където нанесе силен удар, но капитанът на столичани Георги Петков спаси с една ръка.

Към средата на полувремето Радослав Димитров направи хубаво двойно подаване с Диего Невеш, което го изведе на добра позиция за стрелба от ъгъла на наказателното поле. Изпълнението на национала обаче бе доста разочароващо.

На няколко пъти футболистите на Асен Букарев организираха опасни атаки по крилата, където много активни бяха Галин Иванов и Милен Василев, но в почти всички случаи домакините бъркаха в последния пас.

Страстите на терена се нажежиха в 31-ата минута когато Георги Петков и Марио Близнаков се сдърпаха доста сериозно при един пробив на нападателя. Техните съотборници трябваше да ги разтървават, а реферът им вдигна жълти картони.

Силната игра на „белите“ все пак даде резултат след почивката и в 51-ата минута те успяха да открият резултата. Докато играч на Пирин лежеше контузен на терена, Славия организира атака, при която Милен Василев центрира отлично към Атанас Курдов и юношата на Левски с точен удар преодоля Абди Абдиков.

Почти веднага таранът на столичани можеше да вкара и втори гол, като отново Василев му асистира, но този път ударът на Курдов срещна рамката на вратата. Все пак бившият играч на Байер Леверкузен стигна до още едно попадение в мача четири минути преди края. Диего Невеш открадна една топка, напредна към наказателното поле и поднесе топката към „деветката“. Курдов пое на 10-12 метра от вратата и с хубав шут не остави шансове на Абдиков.

Точка на спора в 89-ата минута сложи Галин Иванов, който бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Наско Курдов. Въпреки падащата тъмнина Иванов успя да да прати топката в мрежата.

Така отборът от „Овча купел“ изскочи на 8-о място със същия брой точки, докато Пирин остава последен със само 1 в актива си.