Славия не успя да победи в трети пореден кръг, и записа само равенство 1:1 срещу аутсайдера Пирин. За гостите от Благоевград, всяка точка е добре дошла в борбата за оцеляване в А група, и това бе максимумът, който те можеха да вземат от стадиона в „Овча купел”. „Белите” имаха куп възможности да вземат и пълния актив от срещата, но и късметът не бе на тяхна страна.

И двете попадения паднаха през първото полувреме, в неговото начало и в края.

В осмата минута, след хубаво центриране на Иван Цветков от пряк свободен удар, Димитър Воденичаров с глава простреля защитата на Славия, за да открие изненадващо в полза на Пирин.

Най-добрите възможности изобщо в мача пропусна Илия Илиев, който и през първото, и през второто полувреме можеше да се разпише на два-три пъти, но нито веднъж не премина гол линията. След минути на двуостра игра преди почивката в 42-та минута резултатът бе изравнен. Богомил Дяков влезе в наказателното поле отдясно, центрира и връхлитащият Георги Христов засече от малкия пеналт за 1:1.

Пирин не поглеждаше често към вратата на „белите”, и разчиташе само на контраатаки, за да изнесе топката по-далеч от вратата на направилия отличен мач Аршинков. Стражът спаси всичко, което можеше, и накрая имаше и късмет негов съотборник да не си отбележи автогол.

Така Славия записа втори пореден домакински мач без победа през пролетния дял на шампионата. В първите четири пролетни кръга на шампионата възпитаниците на Емил Велев имат едва една победа - срещу Калиакра в Каварна в 16-ия кръг.

Двубоят започна с малко повече от 10 минути закъснение, тъй като отборът на Пирин се появи на терена по-късно. Това бе протест от страна на благоевградчани срещу Българския футболен съюз, т.нар. Бунт на малките.