Славия ще вземе през пролетта полузащитник, играл през последните две години в Унгария. Става въпрос за юношата на Левски Георги Коруджиев от отбора на Матав Шопрон, заемащ предпоследното 15-о място в местната лига.

Коруджиев е бивш юношески национал, роден през 1988-а година. След като напусна школата на Герена, той се премести в Унгария и направи доста впечатляващ първи сезон, включително и гол за отбора в турнира Интертото, съобщава Българската телеграфна агенция.

Най-вероятно той ще премине в Славия като свободен агент и ще бъде поредният юноша на Левски, който се реализира на Овча купел след Николай Петров, Николай Дюлгеров, Радослав Рангелов и Мартин Кавдански.

Все още не е ясно обаче дали Славия ще вземе трима футболисти от Локомотив Пловдив или двама, като ще отпадне от сделката Радослав Анев. Георги Самокишев и Зоран Златковски са сигурни нови попълнения на "белите" от София. Другият нов

футболист, който идва при треньора Стевица Кузмановски, е 17-годишният защитник от Пирин Гоце Делчев Антон Дреновички.

Офанзивният полузащитник Мартин Христов все още не е освободен и подобно решение не е взето. Повече яснота около зимната селекция и подготовката ще има в началото на седмицата.

Футболистите на Славия се събират за първата си зимна тренировка на 9-и януари.