Славия ще играе атрактивен и нападателен футбол през новото първенство, обеща старши треньорът Стевица Кузмановски на пресконференция днес.

Македонският специалист сподели, че конкретни цели за класиране не са поставяни пред него, но с оглед името и традициите на отбора, е нормално да се търси място в челото и евентуално класиране за Европа. Той изрази мнение, че новото първенство ще бъде много интересно и оспорвано.

Здравко Лазаров вече е футболист на белите и се чака само жълтата му карта. Вратарят Йордан Господинов също се е договорил с ръководството и ще бъде картотекиран днес, заедно с останалите нови попълнения. До утре ще стане ясно дали Росен Кирилов също ще облече „белия” екип. Ако това не стане, ще бъде привлечен черногорецът Лукашинович, който е на проби.

Стевица Кузмановски заяви също, че е доволен от подготовката на отбора, но призова за търпение в първите мачове, защото основни играчи все още не са във върхова форма.

Саша Симонович лекуваше доскоро контузия, а Лазаров и бразилецът Елтон са назад с физическата подготовка. Поради травми първия мач с Берое ще пропуснат вратарят Емил Петров и Владимир Иванов-Фугата.