Славия постигна класическа победа в столичното дерби срещу Академик. „Белите” се наложиха с 3:0 при гостуването от шестия кръг на А група и по този начин се утвърдиха в първата половина на таблицата.

Славия успя да поведе в резултата в 44-та минута, когато Николай Божов стреля от фаул, след което топката влетя в дясната сглобка на вратата на Чавдаров.

През второто полувреме футболистите на Славия имаха тотално надмощие и логично стигнаха до още два гола, като можеха да постигнат и по-голяма победа.

В 51-та минута след центриране в наказателното поле на Академик, Галин Иванов бе оставен непокрит и от вратарското поле разстреля Чавдаров за 0:2.

Славия поведе с класическа преднина в мача в 79-та минута, когато Пеев овладя добре топката в центъра на терена, след което пусна към Николай Божов, който финтира вратаря Чавдаров и вкара на празна врата за 0:3.

Крайният резултат в срещата бе оформен във втората минута на добавеното време на мача, когато Божов получи пас в наказателното поле, след което навърза четирима футболисти и пусна към Тодор Колев, който бе непокрит и вкара за 0:4.

Славия се намира на пето място във временното класиране с актив от 12 точки, а Академик София е на предпоследна позиция с 1 точка.