Славия успя да спечели трите точки, макар и трудно, от двубоя от 10-я кръг на А група срещу Беласица. „Белите” се наложиха с 2:1, с гол в последната минута на мача, като в герой за гостите от София се превърна Йордан Петков.

През първата част домакините от Петрич поведоха в резултата с попадение в 38-та минута, когато Георги Николов вкара за 1:0 след центриране от корнер. След това възпитаниците на Стефица Кузмановски изпуснаха няколко добри положения за изравнителен гол, като едно от най-чистите бе пропиляно от Здравко Лазаров.

След почивката обаче „белите” демонстрираха по-голямо желание за трите точки. Така се стигна до 55-та минута, когато Ортега направи резултата 1:1 след удар с глава. Точно когато по всичко личеше, че двата отбора ще се оттеглят след последния съдийски сигнал точно при хикс, Йордан Петков стреля към вратата за 1:2 и донесе победата на своя отбор.

Срещата обаче бе белязана и от два червени картона. В Петров от Славия получи втори жълт и напусна терена, а малко преди гола в 90-та и края на мача и Николов от Беласица напусна играта.

След поредната победа Славия се изкачи на 5-о място със 17 точки, като задмина Литекс, докато Беласица вече е на дъното със 7 точки.