Славия победи като домакин Беласица с 2:1 в последния мач от 16-тия кръг на шампионата. Двубоят се игра под ръководството на съдийската тройка Николай Йорданов, Йордан Йорданов и Петър Стойчевски.

Срещата започна с натиск на гостите от Петрич, довел до поредица ъглови удари пред вратата на „белите”.
Честите атаки на Беласица се увенчаха с успех в 8-мата минута, Удар на бразилското острие на петричани Маркиньос, направи безпомощен вратаря на Славия Емил Петров.

Домакините реагираха мигновено. Само минута след гола централният нападател на Славия Тодор Колев принуди Антон Личков да го фаулира в наказателното поле. Без да се колебае реферът Николай Йорданов посочи бялата точка и изгони защитника на гостите.
Потърпевшият Колев се нагърби с изпълнението на дузпата. След последвалия удар в долния ляв ъгъл на Бахтерлиев, топката се озова в мрежата.
До края на полувремето домакините атакуваха по-често, а петричани залагаха основно на контраатаки.

Треньорът на Славия Альоша Андонов замени игралия неубедително Николай Петров с Орлин Орлинов. Младият нападател придаде допълнителна мощ на „бялата” атака. Гостите се върнаха в защита.
В 71-вата минута Орлин Орлинов центрира към най-добрия на терена Тодор Колев и от малкото наказателно поле той отбеляза с глава. До края на мача игралите 80 минути с човек по-малко гости отправиха само 2 два далечни удара към вратата на Емил Петров, но те бяха крайно неточни.

С тази победа „белите” се изкачиха на 5-то място, изпреварвайки Ботев и Черно Море с 1 точка. Беласица е на 13-та позиция, с равен брой точки с намиращия се в зоната на изпадащите отбор на Рилски спортист.