Славия загуби с 1:4 първата си контролна среща от лагера в Турция. „Белите” отстъпиха на лидера във втора украинска дивизия Oлександрия.

Макар да владееха доста топката и да имаха някои изгодни положения пред вратата на Oлександрия, момчетата на Емил Велев отбелязаха само едно от тях. За сметка на това обаче младите вратари на Славия Зарев и Кунчев имаха много повече работа, и цели четири пъти вадиха топката от мрежата си. Двамата си поделиха труда и получиха по два гола във вратата си в двете полувремена на проверката.

Славия бе без четирима футболисти - вратаря Емил Петров, Мартин Кушев, бразилецът Баяно и Николай Божов. Двубоят изгледаха заедно Венцислав Стефанов и Емил Костадинов.

Единствено Огнянов игра пълни 90 минути, а Емил Велев осъществи пълна смяна на останалия състав между 46-та и 64-та минути на мача.

Още в четвъртата минута българският рефер Владимир Вълков отмени гол на „белите”, след като Жуниньо стреля от границата на наказателното поле, Ортега засече и топката влезе в мрежата, но нигериецът бе в засада.

В 10-та минута Oлександрия откри, след като Ксюнз получи топката малко пред пеналта на Славия след контраатака, премина през Генев отдясно и прекара топката между гредата и Зарев. 11 минути по-късно при центриране от корнер, Довий бе оставен непокрит на втора греда и от близко разстояние вкара във вратата на „белите”.

В 64-та минута нещата придобиха още по-лош вид за българския състав, когато от центриране от ъглов удар, Стефано Кунчев изпусна топката, тя бе отклонена към непокрития Кочук и той с мощен шут я вкара в мрежата.

След центриране на Димитров отдясно, Георги Христов направи задна ножица в 76-та минута, вратарят изби, но право в краката на Спас Георгиев, който отблизо я вкара в мрежата, за да намали изоставането на Славия.

Минута преди края на редовните 90 статуквото бе възстановено, след като Шупик засече с глава центрирана топка в наказателното поле и направи 4:1.

Десетина минути преди финалния сигнал пък нервите взеха връх на терена, след грубо влизане с двата крака на Георги Христов. Двата щаба дори нахлуха на терена, и стана меле, но все пак мачът се доигра.

Следващата контрола на Славия е срещу Партизан на 6 февруари.