Славия загуби с 0:2 от израелския Апоел Кфар Шаба в контролна среща, играна на стадиона в „Овча купел”. Попаденията за втородивизионния израелски тим паднаха в рамките на осем минути през първото полувреме. В 21-та минута Карасинкеров направи дузпа, която бе реализирана от Касион. Вторият гол бе дело на Давид, който се възползва от загубена топка в средата на терена, направи дълъг рейд, стигна до наказателното поле, стреля мощно, и топката попадна в мрежата на Емил Петров.

За Славия участие в контролата взеха двама футболисти, които са на пробен период при „белите” – мароканецът Абделкарим Ел Мурабет и македонецът Орландо Георгиески. И двамата записаха пълни 90 минути, като дори имаха възможност да се разпишат за Славия, но в последния момент вратарят на израелците парираше техните удари.

В края на двубоя играч на Апоел получи червен картон за грубо нарушение срещу Мартинов в средата на терена. Малко преди съдията да свири за края, израелците останаха и с девет души на терена, заради контузия на техен състезател, но и това не бе достатъчно за Славия да вкара поне почетно попадение.

Емил Велев бе заложил в титулярния състав на футболисти, които по-рядко взимаха участие в досегашните мачове на „белите”. През второто полувреме наставникът пусна всички налични футболисти от резервната скамейка.

Това е трета поредна загуба за Славия на „Овча купел”, в последните три изиграни мача под ръководството на Емил Велев, след пораженията и от Макаби Хайфа, и Калиакра.

Славия: Емил Петров, Оливър Георгиески, Симеон Мечев, Спас Георгиев, Николай Божов, Франсиско Алберони, Стив Ренет, Виктор Дениран, Цанислав Карасинкеров, Емил Мартинов, Абделкарим Ел Мурабет (Стефано Кунчев, Галин Богданов, Кирил Огнянов, Радослав Димитров, Том Маншров, Радослав Рангелов)