Славия победи Ботев (Пд) с 4:2 на стадион „Славия” в Овча Купел, в мач от 5-я кръг на футболната ни А група и по този начин зае 4-то място в класирането.

Голмайсторите за домакините бяха Георгиевски (1-та минута), Ортега (49-та и 65-та минута) и Воденичаров (74-та минута). За „канарчетата” се разписаха Гърков (17-та) и Христов (87-та минута).

Резултатът за Славия откри Славчо Георгиевски в 55-та секунда от началото на срещата. Съдията отсъди пряк свободен удар на 20 метра фронтално от вратата на гостите в полза на „белите”. Николай Петров го изпълни, стреля към вратата и уцели напречната греда. Последва разбъркване пред Тошев, който не успя да реагира и непокритият Георгиевски вкара по земя в долния ляв ъгъл.

Васил Гърков върна пловдивчани в мача в 17-та минута. При тъч за Ботев, топката бе хвърлена към Гърков, който навлезе в наказателното поле и с премерен удар отбеляза изравнителното попадение.

Първото полувреме ще бъде запомнено и с едно много странно решение на играча на Славия Ортега. След нарушение в полза на домакините на 30 метра централно от вратата на Тошев, последва центриране на Керчев в наказателното поле. Включилият се напред капитан Йордан Петков засече топката, която влизаше във вратата и когато всички футболисти на „белите” бяха вдигнали ръце от радост, Ортега се опита да стане голмайстор като добута топката. Играчът обаче се намираше в положение на засада, която бе маркирана от страничния рефер. За отиграването си Ортега отнесе критика от всичките си съотборници, но най-нервен бе Петков.

През втората част, Ортега се реваншира на своите съотборници, след като успя да отбележи две попадения. В 49-та минута Георгиевски му подаде в наказателното поле и Ортега донесе предимството за своя тим за втори път в срещата.

След гола, нигериецът отиде при феновете на Ботев, взе един от щитовете на полицаите, скри се под него и започна да предизвиква привържениците на гостите. Те от своя страна, започнаха да го замерят с предмети, а съотборниците му го избутаха към средата на терена. Ортега получи жълт картон заради необмислената си постъпка.

Ортега направи резултата 3:1 в 65-та минута. Рангелов центрира отдясно на вратата на Тошев и нигериецът засече с глава в мрежата на гостите.

В 74-та минута, влезлият на мястото на Елтон през второто полувреме, Воденичаров вкара за 4:2, след като с плонж засече центриране на Дяков.

Ботев успя да се добере до второ попадение в 87-та минута, след като пловдивчани си спечелиха дузпа. Кръстев от гостите се измъкна зад отбраната на Славия, залъга Емил Петров и вратарят бе принуден да извърши нарушение срещу него. Стражът получи жълт картон. Георги Христов изпълни 11-метровия удар и отбеляза за 4:2.