Славия победи с 3:0 като домакин Калиакра Каварна в последния мач от осмия кръг на А група.

Белите поведоха в резултата още в петата минута с гол на Жуниньо от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Милен Бонев.

До почивката белите бяха по-активни, но не успяха да реализират ново попадение. В 48-ата минута Дани Пеев центрира отляво, а Йордан Юруков стреля опасно с глава, но топката се удари в гредата и излезе в аут.

Славия удвои в 67-ата минута, когато ветеранът Илия Илиев подаде на Жуниньо вляво, той влезе в наказателното поле и със силен шут отбеляза втория си гол в мача.

В 71-ата Жуниньо върна жеста на Илиев и за неостаряващият полузащитник не остана друго освен да вкара за 3:0 и да направи резултата класически.

По трибуните в Овча Купел, където и по принцип не е пренаселено, почти нямаше фенове, тъй като агитката на белите продължава да бойкотира клуба. На стадион Славия обаче бе пълно с футболни хора, сред които Милен Радуканов, Стойчо Младенов, Димитър Телкийски, Захари Сираков, Емил Костадинов, Георги Илиев-Майкъла и други.

С третия си пореден успех белите се изкачиха на 8-о място с актив от 13 точки, колкото има и седмият Черно море. Калиакра е на 13-а позиция с 4 точки.