Славия постигна изразителна и закономерна победа с 3:0 над новака в групата на майсторите Пирин Гоце Делчев в мач от 5-тия кръг на А група .

Близо 2000 зрители станаха свидетели на приятния мач, който изиграха двата отбора, въпреки изключително тежкия терен.

Двубоят започна двуостро като двата тима си разменяха атаки непрекъснато.

Още в 1-ата минута на срещата Пирин имаше възможността да открие резултата, след като Алба стеля опасно от около 20 метра получи се рикошет, след което топката мина опасно покрай вратата на Петков и излезе в корнер. От последвалото изпълнение не се получи опасност.

Отговорът на Славия не закъсня. В 11-ата минута Лазаров стреля на втора греда, където обаче Драги Коцев пое кълбото и успя да изчисти.

Няколко минути по-късно, в 16-ата минута Чавдар Яноков постави началото на великолепна атака за „белите“ от София, последва двойно подаване между Златинов и Лазаров. Електричката проби в наказателното поле, центрира успоредно на голлинията и само сантиметри не достигнаха на Димитров да засече топката. В 18-ата минута столичани получиха правото да изпълнят фаул, отново Лазаров застана зад кълбото, но ударът му мина на сантиметри над напречната греда. Така след изключително приятно първо полувреме, двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Второто полувреме започна с мощен натиск на гостите, които организираха няколко хубави атаки една, от които бе увенчана и с гол. В 48-ата минута футболистите на Славия достигнаха до ъглов удар. Бранителите на Пирин ГД изчистиха лошо топката, тя попадна в краката на Златинов, който отправи много силен удар към вратата на Абдиков. Кълбото срещна дясната греда, след което се оплете в мрежата на Пирин.

Славия продължи да натиска своя противник и закономерно стигна до второ попадение в 62-ата минута. Отново след изпълнение на корнер от ляво на вратата на Абдиков Живко Желев засече за 2:0.

В самия край на срещата столичани направиха резултата класически. В 88-ата минута след центриране от ъглов удар футболист в бяло изпрати топката в страничния стълб, след което Златков с плонж прати топката в мрежата на Абдиков за трети път и напари резултата класически.

След този резултат Славия е на 4-та позиция във временното класиране с актив от 10 точки, докато Пирин ГД остана 5-ти с точка по-малко (9 точки).