Славия се наложи с минималното 1:0 над Черно море, и със спечелените три точки изпревари Левски във временното класиране. В момента, преди двубоя на „сините” срещу Своге, момчетата на Велислав Вуцов заемат четвърта позиция с 45 точки, две повече от Левски. Черно море записа четвърта поредна загуба като гост и остана с 39 точки на седма позиция.

В интересен, доста нервен мач, „белите” бяха малко по-концентрирани в завършващата фаза, и имаха повече положения за гол. Гостите от Варна се опитваха главно с далечни удари да застрашат Райс Мболи, но нямаха никакъв успех.

Единственото попадение реализира Николай Дюлгеров още в 10-та минута с красив удар от 25 метра. Най-чистите ситуации пред Илко Пиргов пропусна Николай Вълев, който и през първото, и през второто полувреме имаше шанс да покачи резултата, но не успя да се пребори.

Две нервни ситуации се отличиха в срещата, след като Йордан Петков и Адемар Жуниор се спречкаха на терена и предизвикаха меле, а 15 минути преди края на двубоя старши треньорът на Черно море Велизар Попов бе изгонен от пейката заради реплики към съдията.

В крайна сметка съставът, който повече търсеше успеха и имаше повече положения, съумя да вземе и трите точки в доста силов и мъжки сблъсък на стадиона в „Овча купел”.