Сръбският халф Павле Попара от вчера е играч на румънския Астра Плоещ. В Астра се състезават двама българи Атанас Борнусузов и Георги Какалов, а треньор на тима е познатият у нас Михай Стоикица. Попара бе представен вчера пред новите си съотборници, а днес направи и първа тренировка с отбора. Румънското първенство започна миналата седмица, като в първия си мач новият тим на Попара загуби от Динамо Букурещ с 1:2.

Преминаването на сръбския халф в румънския клуб е единственият трансфер на Славия по време на летният трансферен прозорец. За преминаване в други клубове се спрягат и имената на двамата французи в тима на Венци Стефанов Стив Ренет и Райс Мболи, но до този момент и двамата продължават да тренират с „белите” на Овча купел.

Попара пропусна по голямата част от подготовката на Славия, опитвайки се да си уреди трансфер в друг отбор. Сърбинът последователно премина тестове в холандския Деграфшап, китайски клуб и за последно опита късмета си в турския Анкарагюджу, но и при трите опита халфът не успя да впечатли с изявите си. Попара беше обвързан за още една година с най-стария столичен клуб, но след като румънците се съгласиха да платят трансферна сума без футболистът да преминава през пробен период този сезон, юношата на Партизан ще се състезава в румънското първенство.