Славия размаза Спартак (Вн) с 5:0 в мач от 11-я кръг на футболната А Група пред около 700 зрители на стадиона в квартал Овча Купел.

В голмайстори за „белите”, се превърнаха на два пъти Здравко Лазаров – съответно в 7-та и 14-та минута, Илия Илиев в 61-та, Мартин Керчев в 66-та минута и Орлин Орлинов в 68-та.

Срещата бе предрешена още през първото полувреме, когато „белите” поведоха с 2:0, а варненци останаха с човек по-малко на терена.

В 7-та минута, след центриране на Илия Илиев, Здравко Лазаров прати топката в мрежата на Арнаудов с фантастична задна ножица от точката на дузпата и откри за столичани.

В 14-та минута почти всички надежди за момчетата на Атанас Атанасов приключиха. При една от атаките за домакините Ортега се сблъска със стража на варненци Арнаудов и съдията отсъди дузпа за „белите” и червен картон на вратаря. 11-метровият удар бе изпълнен от Лазаров, който не сбърка и покачи за 2:0.

Малко след като отбеляза дузпата обаче, Лазаров получи контузия. Лекарският екип на Славия му оказа медицинска помощ, но секунди, след като Електричката се връна в игра, той напуска терена, накуцвайки. На негово място в влезе Елтон. Бразилецът също се контузи в края на първото полувреме и бе заменен от Орлин Орлинов.

Втората част не показа промяна в случващото се на терена – тотално превъзходство за играчите водени от Стевица Кузмановски.

Илия Илиев отправи страхотен шут от 30 метра в 61-та минута, след който топката влезе в горния ляв ъгъл на вратата на Спартак Вн, а резултатът стана 3:0.

4 минути по късно, отново след шут извън наказателното поле, този път на Мартин Керчев, топката се удари в лявата греда и влезе във вратата за 4:0.

Крайният разгром бе оформен от влезлия като смяна на мястото на Елтон Орлинов. Той направи самостоятелен пробив и след като премина защитниците и стражът на Спартак направи резултата 5:0.

В самия край на редовното време Сминович изведе Ортега в наказателното поле, но последният изпусна да вкара за 6:0.

След този успех Славия заема 4-то място във временното класиране с актив от 20 точки, а Спартак Варна е на 13-то с 9 точки.