Славия загуби тежко с 0:3 от Макаби Хайфа в представянето на отбора си за новия сезон. Двубоят, който бе първи за новия треньор Емил Велев на стадиона в квартал Овча Купел, разочарова около 200 зрители, дошли да наблюдават своите любимци.

За 90 минути игра „белите” стигнаха до едно-единствено опасно положение пред вратата на израелския гранд в последния си мач преди началото на сезона.

След първите 20 равностойни минути на стадион „Славия”, гостите поеха инициативата и изцяло контролираха събитията на терена. В 30-та минута резултатът бе открит, след като Рафаелов се измъкна от защитата на Славия и останал сам срещу Емил Петров хладнокръвно го преодоля за 1:0.

Смените през второто полувреме не помогнаха на Славия и ситуацията на терена не се промени. В 51-та минута Бокали напредна по десния фланг, изпревари бранителите на Славия и с точен удар по диагонала вкара втори гол в мача.

В 68-та минута резултатът вече бе класически. Талеп нахлу набързо по лявото крило, центрира остро и в опита си да изчисти, новото попълнение Виктор Генев заби топката във вратата на Стефано Кунчев.

Единственото положение за Славия бе в 85-та минута, когато Тодор Колев излезе сам срещу Амир, но вратарят на Макаби спаси и така двубоят завърши при 3:0.