Славия представи 25-ма футболисти с договори обвързани с клуба и 3-ма, които са на проби. От групата на „белите“ отсъстваха контузеният Мартин Тошев и сръбският халф Павле Попара, като бе съобщено, че по уважителни причини, той не е на стадиона.

От групата на Славия в последния момент отпадна нигериецът Виктор Дениран, който до този момент бе отстъпван в други отбори. Това лято обаче защитникът изкара цялата подготовка с тима. Но в последния момент се е наложило да бъде освободен поради факта, че заема квота за футболист извън ЕС.

Феновете на Славия, които присъстваха на представянето, най-много се зарадваха на завръщането на двама бивши футболисти на „белите“ Георги Петков и Чавдар Янков. Овации от публиката при представянето си получи бразилецът Жуниньо, който се завръща след период под наем в Левски.

Накрая президентът на „белите“ Вениц Стефанов направи кратка реч като основното в нея бе, че играчите на Славия трябва да играят със сърце и душа през този сезон заради 100-годишнината на отбора, която ще се чества на 10 април.

Състав на Славия за сезон 2012-2013:

Вратари: Георги Петков (капитан), Емил Петров, Диян Вълков

Защитници: Богомил Дяков, Филип Филипов, Даниел Златков, Живко Желев, Виктор Генев, Петър Альошев

Халфове: Чавдар Янков, Тайсуке Акийоши, Павле Попара, Цветомир Тодоров, Петър Димитров, Радослав Димитров, Жуниньо, Уго Лопес, Йордан Юруков, Янко Сандански, Максим Стойков

Нападатели: Мартин Тошев, Васил Калоянов, Иван Коконов, Владислав Златинов, Атанас Чепилов, Радослав Василев

На проби: Хамед Коне, Леандро Бастеречеа, Миклош Гаал

Старши треньор: Мартин Кушев

Помощници: Наско Желев и Йордан Петков

Треньор на вратарите: Валентин Захариев

Кондиционен треньор: Огнян Макавеев

Лекар: д-р Любен Ангелов