Ръководството на Славия е стартирало процедура за придобиването на българско гражданство от сръбския полузащитник Павле Попара.

Документите са внесени малко преди Нова година, но отговор все още няма. В Славия се надяват, че личната карта на новия български гражданин ще бъде готова в началото на следващия месец и Попара ще освободи едно място за чужденец извън Европейския съюз.

Нисичкият сръбски полузащитник не тренира пълноценно от началото на зимната подготовка, но от тази седмица ще увеличи натоварванията. Тежката зима връхлетяла Варна и областта принудиха ръководството на белите да прекрати тренировъчния лагер в базата на Гранд хотел Варна в курорта Св. Константин и Елена.

Клубният автобус преодоля тежкия път и преспите и отборът се прибра благополучно в София, където ще води подготовка на изкуствения терен на стадион Славия до заминаването за Анталия на 4 февруари.

Засега е сигурна контролата с Марек на 30 януари (събота от 11:30 на стадион Славия), търси се партньор за контрола през седмицата за дните вторник или сряда (26 или 27 януари).

Първата тренировка на белите в София е насрочена за днес след обяд - от 14:00 часа на стадион Славия.