Отборът на Славия не успя да победи Черно море и завърши 1:1 в мача от 15-я кръг на А група. „Белите” не съумяха да зарадват съвсем своя президент Венци Стефанов, който празнува своя рожден ден днес, въпреки че имаха предимството на собствения си терен, а и Черно море получи два червени картона в течение на срещата.

Двубоят започна добре за гостите от Варна, след като в 36-та минута Георги Илиев напредна, намери Хермес Паломино, който на скорост, по диагонал, реализира за 1:0. През първото полувреме и двата тима имаха възможност да отбележат, но така и не стигнаха до повече попадения.

В 55-та минута настъпи едно от най-спорните положения в срещата. Николай Божов направи невероятен пропуск отблизо, но в същото време, нападателят падна на земята, а главният рефер Таско Тасков показа бялата точка в полза на Славия и червен картон на Александър Александров. Точен от бялата точка бе Жуниньо, който изравни за 1:1.

В 73-та минута домакините можеха да покачат резултата чрез Жуниньо, но топката срещна страничната греда.

В 80-та гостите напълно се отчаяха, след като втори техен играч бе изгонен от терена с червен картон. Този път Росен Колев бе санкциониран, след като спря откъсващия се Филип Филипов пред наказателното поле.

До края на мача, белите опитаха да се възползват от численото си предимство на терена, но бранителите на Черно море, а и стражът Илко Пиргов бе допуснаха втори гол в собствената си врата.

Двубоят, освен рожденика Венци Стефанов, бе изгледан от спортния директор на Левски Георги Иванов – Гонзо, и старши треньора на сините – Николай Костов.

След поделените точки, Славия заема 5-о място в подреждането с 27 точки, докато Черно море е на 8-а позиция с 25 пункта.