Славия се наложи трудно над гостуващия Миньор с 2:1 в среща от 18-ия кръг в А група. В последните минути на двубоя за белите исторически дебют направи японският футболист Тайцуке Акийоши.

През пъровото полувреме на стадион „Славия“ домакините напълно доминираха и заслужено се прибраха с преднина от 2 гола, дело на Владислав Златинов и Петър Димитров. През втората част Миньор изцяло превъзхождаха своя съперник и заслужено успяха да върнат един гол чрез Бибишков, но за повече нямаха сили.

Срещата започна с атаки и към двете врати, като първата добра възможност се откри пред алжиреца Брахими от тима на гостите, но ударът му бе неточен. Славия отговори с бърза контраатака, но силният удар на Божов бе отразен от Чворович. Постепенно „белите“ взеха инициативата и логично откриха резултата. В 19-ата минута при една тяхна атака Божов бе фаулиран отляво пред наказателното поле на Миньор. Владислав Златинов и Георги Христов застанаха зад топката, но в крайна сметка първият се нагърби с изпълнението му. Играещият първи мач за „белите“ нападател стреля мощно и вкара на безпомощния Чворович за 1:0.

Футболистите на Стойчо Стоев очевидно се стъписаха след полученото попадение и до края на полувремето не успяха да противодействат по никакъв начин на домакините. Минута преди края на първата част Петър Димитров с лекота овладя на гърди една висока топка и веднага стреля от воле от границата на наказателното поле право в долния десен ъгъл на Чворович, който трябваше да извади кълбото за втори път от мрежата си.

Второто полувреме започна с гол за гостуващия тим. 2 минути след подновяването на играта играчите на Миньор изпълниха пряк свободен удар отляво по атаката си, топката стигна до Фарид, който я отклони към вратата на Емил Петров. Вратарят на Славия боксира, но право в краката на Крум Бибишков, който от самата голлиния намали за 2:1.

След попадението гостите натиснаха сериозно и футболистите на Мартин Кушев трудно стигаха до централния кръг. Нарушенията и острите влизания от двете страни зачестиха, поради което в 90-ата минута Брахими бе изгонен за втори жълт картон. Докато напускаше терена обаче алжирецът влезе в пререкание с треньорския щаб на „белите“, а конфликтът продължи и в тунела на стадиона.

В сами край на мача в игра за домакините се появи новото попълнение Тайцуке Акийоши. Така първият японец в историята на българския шампионат направи официалния си дебют.

След успеха Славия заема 6-о място с актив от 33 точки, с 1 по-малко от 5-ия Литекс и 3 от 4-ия Черноморец. Миньор пък остава 9-и с 18 точки.