Отборът на Славия успя да победи Спортист Своге с 2:0 в първия пролетен кръг на Дублиращата група.

Двубоят по програма трябваше да се играе в Своге, но след договорка на двете ръководства мачът се игра на помощния терен на стадиона в Овча купел. В началото на срещата започна да вали, но теренът на белите издържа.

В 37-ата минута падна първото попадение, като бразилецът Жуниньо се възползва от изчистена напред топка от защитник Дейвид Пенчев, овладя в наказателното поле, залъга вратаря и вкара на празна врата.

Две минути преди края на първото полувреме отборът на Спортист имаше положение да вкара, но вратарят Минев отрази силния удар по посока на неговата врата.

След почивката треньорът на Славия Асен Букарев направи две принудителни смени, като заради контузии игра напуснаха Иван Иванов и Иван Здравков.

В 61-ата минута след пас на Жуниньо в наказателното поле Ахмед бе оставен непокрит и без проблеми покачи на 2:0.

Около половин час игра записа възстановяващият се от операция от херния Павле Попара. Това бе първа изява за халфа, който легна под ножа след края на есенния полусезон.


Съставите:

Славия: Минев, Сулек, Томаш, Пенчев, Н. Петров, Яшар, Ив. Иванов, Ив. Здравков, Георгиев, Жуниньо (Попара, Желев, Михайлов, Ахмед)

Спортист Своге: А. Стоянов, К. Стоянов, Б. Илиев, Р. Николов, Тодоров, Александров, Коруджиев, Василев, Петров, Борисов, Шопов.