Славия загуби от чешкия Бърно с 1:2 в приятелския мач между двата тима в Турция. “Белите” надиграха своя противник, но след две груби грешки в отбрана селекцията на Емил Велев претърпя поражение.

Силен мач за тима от “Овча Купел” направи Николай Божов, който вкара и единственото попадение за Славия. Големият грешник за българския тим пък бе Кирил Огнянов, който сбърка и при двата гола във вратата на Емил Петров.

Първото попадение във вратата на “белите” падна в 34-та минута. След грешка на Огнянов при изнасянето на топката, Симерски открадна, навлезе отляво, след което прати кълбото под плонжа на Петров за 1:0.

В самия край на първата част, паднаха и останалите две попадения в двубоя. В 45-та минута последва центриране от пряк свободен удар отдясно по атаката на Бърно, последва неразбирателство в наказателното поле между защитниците на Славия, и след недобра намеса на Кирил Огнянов Радосик от много малък ъгъл успя да вкара топката под горната греда за 2:0.

Веднага след изпълнението на центъра, топката стигна до Георги Христов по дясното крило, той центрира право на главата на Божов, който от малкото наказателното поле вкара в долния ляв ъгъл на Бърно, за да намали на 1:2.

През второто полувреме, играта се развиваше пред вратата на Бърно, но “белите” така и не успяха да стигнат до нов гол.