Отборът на Славия постигна безпроблемна победа над гостуващия тим на Монтана в мач от междинния 20-ти кръг на А група. Възпитаниците на Вили Вуцов, които миналия кръг претърпяха поражение с 0:3 от Левски, днес се наложиха с повече от категоричното 4:0.

Две от попаденията за „белите” бяха дело на бразилеца Жуниньо, едно от които бе от дузпа. Домакините стигнаха до наказателния удар след игра с ръка на футболист от Монтана. Жуниньо бе точен в 24-ата минута на мача.

Въпреки превъзходството на столичани останалите три гола паднаха в последните 15 минути на мача. В 76-ата минута Тодор Колев направи 2:0 след пас на Дяков отдясно. Седем минути преди края на двубоя Жуниньо вкара второто си попадение след красив прехвърлящ удар. Бразилецът получи топката от Колев пред наказателното поле и с техничен параболичен удар направи 3:0. В 88-ата минута Галин Иванов оформи крайното 4:0 с мощен шут от границата на наказателното поле.

С победата Славия се изкачи на седмото място в класирането, а Монтана остава на 11-та позиция във временното подреждане.