Отборът на Славия победи с 2:0 като гост Пирин в мач от 4-я кръг на А група. И двете попадения за „белите” реализира Николай Божов, като головете паднаха през второто полувреме на мача.

Първата част бе равностойна и след като преди почивката Пирин пропусна да открие резултата след няколко добри атаки, в крайна сметка Славия наказа своя съперник за изпуснатите възможности. В края на полувремето Божов падна в наказателното поле и претендира за дузпа, но Стефан Спасов остана безмълвен.

След почивката „белите” взеха инициативата, вследствие на което стигнаха до успеха. В 58-та минута на срещата момчетата на Емил Велев получиха право да изпълнят дузпа, заради Руслан Иванов, който свали Илия Илиев с дърпане за фланелката.

В 65-та минута „белите” си „опекоха” трите точки с втори гол. Прехвърлящ пас в пеналта, топката стига до Галин Иванов, който подаде към вратарското поле и там Николай Божов бе точен за 2:0.

В 73-та минута от Пирин предявиха претенции за дузпа, за игра с ръка на Йордан Петков. Заради протестите от пейката бе изгонен вторият вратар Ивайло Иваников, който е и треньор на вратарите.

С този успех Славия донакъде показа, че от т.нар. гостуващи тимове. Причината за това може да се търси в победите на „белите” в мачовете далеч от дома. Славия победи във втория кръг Миньор Перник и сега отново като гост се наложи над Пирин. „Белите” претърпяха две поражения от началото на шампионата – като домакини на Калиакра и Берое.

След победата над Пирин Славия заема временното 7-о място с 6 точки, докато "орлетата" са 12-ти с едва 3 точки.