Ръководството на Славия освободи първите трима футболисти, на които няма да разчита за новия сезон. Опитните Борислав Георгиев и Роберт Петров, както и Джунеит Яшар ще трябва да си търсят нови отбори, където да продължат кариерите си. Тримата не влизат в плановете на новото треньорско ръководство начело с Емил Велев, след като шефовете на белите обявиха, че занапред ще се подмладява отборът.

Борислав Георгиев изкара точно един сезон на Овча купел, след като се прибра в България след дългогодишна кариера в чужбина. Македонецът Роберт Петров прекара година и половина при белите. Джуниет Яшар бе доведен в Славия от предишният треньор Вили Вуцов.

Вече е факт и първото попълнение на Славия. Централният нападател и юноша на Левски Иван Цачев от новия шампионат ще се състезава с бялата фланелка.

Младокът рядко попадаше в плановете на Георги Иванов – Гонзо през пролетния полусезон, а през есента защитаваше цветовете на Пирин Благоевград, като донесе няколко цени победи за „орлетата” с попаденията си. Цачев бе в Левски по времето на Емил Велев и вкара голове както за първенството, така и в евротурнирите.