Славия победи Миньор с 2:1 като гост и така записа първи успех за новия сезон, нанасяйки същевременно второ поредно поражение, при това с идентичен резултат, на перничани.

Момчетата на Емил Велев показаха различни лица през двете полувремена, като озовали се догонващи в резултата се окопитиха след почивката, за да обърнат изоставането си от 0:1 до 2:1.

Двубоят се игра на стадион „Осогово” в Кюстендил, тъй като стадионът на Миньор в Перник все още не е напълно готов за началото на сезона. Очаква се „жълто-черните” да играят следващото си домакинство на „Стадиона на мира”, ако тревата бъде положена в близките дни.

Старши треньорът на Миньор Тони Велков направи две промени в състава си, пускайки в игра като титуляри възстановените Любо Витанов и Младен Стоев, докато Емил Велев направи три смени от отбора, загубил в първи кръг срещу Калиакра, най-съществената на вратата, където пази младежкият национал Стефато Кунчев.

Именно Стоев пропусна отлично положение в 25-та минута, когато нацели мощно напречната греда от пряк свободен удар. Последва натиск на Славия, при който „белите” осъществиха няколко доста добри атаки, най-чистата приключила с шут на Илия Илиев, отразен с последни сили от вратаря Ивайло Иванов.

Само минута преди края на полувремето Миньор стигна до заслужено попадение, когато след пряк свободен удар, на около 45 метра от вратата Младен Стоев шутира и след неубедителна изява на Кунчев, Хазуров притича и добави топката във вратата.

Второто полувреме стартира с атаки към двете врати, но отборите не успяваха да достигнат до някакво по-изгодно положение. Решителни в срещата се оказаха смените, извършени от Емил Велев в рамките на пет минути, между 57-та и 62-та, когато на терена се появиха  Николай Божов и Иван Цачев.

Цачев изравни само три минути след влизането си, в 65-та минута, когато след корнер отляво на Иво Иванов и меле, топката попадна в нападателя, който успя да я промуши между куп играчи и да изравни. Още пет минути бяха необходими на Николай Божов да вкара топката от пряк свободен удар в горния ляв ъгъл, точно в сглобката, от около 25 метра, за тоталния обрат.

Масираният натиск на Миньор в последните минути не бе материализиран, а Младен Стоев пропусна най-доброто положение до края, като в удари втора греда в мача, този път левия стълб, в 83-та минута.

Така Миньор загуби втори пореден мач с 1:2, докато Славия се реваншира за поражението с 0:1 от Калиакра в първи кръг, и стигна до успеха, макар след обрат.