Отборът на Славия не успя да преодолее втородивизионния Спортист Своге в поредната си контрола. Срещата, играна на стадиона в „Овча купел”, завърши при резултат 1:1, като до края на редовните 90 минути белите водеха в резултата, но се оставиха да бъдат изненадани минути преди съдията да даде последния си сигнал.

Още в 3-та минута Енцо Малинди даде преднината на белите. След изпълнение на пряк свободен удар и центриране на Саша Симонович, Малинди засече топката във вратата пазена от Кочев.

Страстите на терена се нажежиха в 78-та минута, когато главният рефер Александър Костадинов изгони по един играч и от двата отбора. Повод за това му дадоха Мечев от Славия и Чернев от Спортист, които се сбиха. Любопитното е, че футболистът на белите е син на фолк певицата Малина, а президентът на клуба Венци Стефанов влезе на терена да иска обяснение от играча на гостите.

Тъкмо когато всичко изглеждаше решено, се стигна до пряк свободен удар за отбора от Своге. В даденото от арбитъра продължение Тодор Симов шутира и след получения рикошет топката излъга вратаря на Славия и се оказа в мрежата зад него.

Стартов състав: Господинов, Дяков, Петков, Кавдански, Белошевич, Илиев, Керчев, Коприваров, Симонович, Чепилов, Малинди.