Отборът на Славия постигна резонна победа над Видима Раковски в мач от 9-ия кръг на „А” група. „Белите” се наложиха с 2:0, а головете реализираха Тодор Колев и младокът Спас Георгиев.

Домакините бяха по-настоятелния тим през целия мач и заслужено се поздравиха с крайния успех. Първата добра възможност за гол в двубоя дойде още в осмата минута, когато Галин Иванов центрира в наказателното поле, а вратарят на гостите Пламен Илиев се размина с топката, която по чудо не се озова в мрежата.

Първият гол в срещата падна в 16-ата минута. След поредното нападение на Славия, Галин Иванов центрира към нападателя Божов, който овладя и стреля, но преди да попадне в ръцете на вратаря, топката срещна ръката на Пашкулов. Бранителят на гостите получи жълт картон, а „белите” получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Тодор Колев, който бе безпощаден и даде преднина на своя тим. След попадението възпитаниците на Емил Велев продължиха да диктуват темпото на терена, въпреки че рядко стигаха до чисти опасности пред Пламен Илиев.

В началото на втората част домакините имаха отлична възможност да увеличат резултата и до голяма степен да решат крайния изход на срещата, но след карамбол в наказателното поле на Видима, Тодор Колев пробва да прехвърли вратаря на гостите, но с удара си прехвърли и вратата.

Една от най-добрите възможности да Видима дойде едва в 71-ата минута на двубоя. Стойчев се озова в отлична позиция пред вратата на домакините, но необезпокояван от никой, от близко разстояние, не уцели рамката на вратата.

Всичко в мача бе решено в 79-ата минута, когато влезлият като смяна Спас Георгиев вкара за 2:0. Георгиев преодоля с лекота защитника Самет Ашимов в наказателното поле и вместо да подава, реши да стреля, което се оказа и правилното решение.

Със спечелените три точки Славия измести от четвъртото място отбора на Литекс, който среща Черно море по-късно тази вечер. Видима Раковски пък падна с едно място в подреждането и вече е предпоследен.