Отборът на Славия нанесе ново поражение на борещия се за оцеляване тим на Монтана. На стадион „Огоста“, „белите“ взеха трите точки след 1:0 и гол на Радослав Василев в 29-ата минута. След поредното поражение за Монтана, бъдещето на старши треньора Атанас Джабазки в клуба остава под сериозен въпрос.

Мачът започна с лек териториален превес за гостите от Славия, въпреки че първата чиста голова възможност бе пред вратата на „белите“. Още в третата минута Фарес Брахими бе изведен очи в очи с вратаря Петков, който обаче излезе предвидливо и успя да избие. Останаха съмнения, че стражът на гостите е играл с ръка извън терена, но реферът на мача Стефан Спасов не отсъди нарушение.

В 14-ата минута Радослав Василев излезе на стрелкова позиция след грешка в отбраната на домакините, но стреля твърде слабо и не успя да затрудни вратаря на Монтана. Десет минути по-късно, въпреки териториалното предимство за гостите, Младенов имаше добра възможност, но също нямаше шанс.

Единственият гол в мача падна в 29-ата минута. След центриране на Павле Попара от фаул към Радослав Василев, бившият нападател на Рединг стреля от воле и не остави шансове на вратаря.

През втората част домакините пробваха да стигнат поне до равенството, но стабилната игра на „белите“ в отбрана не позволи това да се случи.

Във временното класиране ситуацията за Монтана става още по-тежка, имайки предвид и победата на Етър във Варна над Черно море. Тимът на Джамбазки е предполседен във временното класиране, с равен брой точки – 12 с отбора на Локомотив Пловдив, който е последен. Славия вече е осми.