Славия продължи отличната си серия в българското първенство по футбол, след като се наложи с категоричното 3:0 над Локомотив (Пловдив) за петата си поредна победа. Столичният тим вече е с актив от 19 точки след десетия кръг на "А" група, благодарение на което се изкачи на четвърто място във временното класиране.

Гостите от Пловдив започнаха по-добре мача и имаха първи възможност да открият резултата, но Здравко Лазаров пропусна да го направи. Капитанът на Локомотив получи отличен пас от Даксон да Силва, преодоля стража Стефано Кунчев и стреля, но ветеранът Живко Желев предотврати гол във вратата на Славия с отлична намеса в 18-та минута.

Домакините се мобилизираха след това положение и изравниха играта, след което създадоха няколко чисти

ситуации за гол. Те имаха повече късмет и вкараха цели две попадения до почивката чрез Николай Божов и Жуниор. Първият се разписа в 32-та минута с удар извън наказателното поле, докато бразилецът беше точен седем минути по-късно, възползвайки се от грешка в отбраната на пловдивчаните.

Локомотив започна добре второто полувреме и търсеше бърз гол, но пропуските пред вратата на "белите" сломиха съпротивата на пловдивчаните. Първо Даксон застраши вратата на Кунчев с удар

от далечно разстояние след час игра, а само шест минути по-късно Жереми Родригес направи забележителен пропуск в близост до голлинията на Славия.

Домакините се възползваха от разредената защита на Локомотив и стигнаха до нов гол. За крайното 3:0 точен беше Жуниор, който завърши пробив на Галин Иванов само пет минути преди последния съдийски сигнал.

Отборът на Славия, който вече има 19 точки в генералното класиране, беше улеснен и от червен картон за Любомир Витанов. Халфът на Локомотив получи официално предупреждение от рефера Стефан Спасов в 54-та минута, но последвалото оспорване на съдийското решение остави съотборниците му с човек по-малко.