В мач без особени футболни достойнства Славия постигна минимална победа над Локомотив София в първи мач от 18-ия кръг на А група. Възпитаниците на Милен Радуканов се наложиха с 1:0, а единственият гол падна в 89-ата минута на срещата и бе дело на Галин Иванов.

Двубоят започна с две добри възможности за домакините от Локомотив. Още в първата минута Милан Йованович имаше шанс да стреля с глава след центриране от корнер, но топката не попадна в целта. Веднага след това капитанът на домакините Маркиньос също пробва късмета си, но и неговият удар по диагонала не намери рамката на вратата.

Отговорът на Славия дойде в петата минута, когато след центриране в малкия пеналт, Атанас Курдов засече топката, но напречната греда се оказа верен помощник на вратаря Галев. Новото попълнение на „белите“ камерунецът Банинг, който бе картотекиран непосредствено преди мача, съъщо имаше добра възможност, но ударът му бе блокиран от защитник на железничарите.

До края на първата част двата тима водиха играта предимно в центъра на терена,а чистите голови ситуации пред двете врати почти липсваха. В продължението на Първата част Елтон стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата.

През втората част тимът на Славия имаше по-добрите положение, но въпреки това не успя да изтръгне трите точки. От своя страна домакините предимно действаха на контраатака, но чистите положения пред вратата на гостите липсваха.

Единственият гол в срещата дойде едва в предпоследната минута. След безобразна грешка в отбраната на Локомотив, Галин Иванов бе изведен абсолютно сам срещу вратаря на домакините, напредна и с премерен удар с десния крак не остави шансове на Галев. В триминутното продължение, домакините не успяха да намерят верния път към вратата на своя противник.

Със спечелените три точки Славия събра актив от 20 точки и за момента заема 10-ото място във временното класиране. Локомотив София е с една позиция по-напред и актив от 22 точки.