Отборите на Хасково и Славия изиграха изключително посредствен и слаб двубой, в който „белите“ от София успяха да измъкнат минимална победа в последен мач за двата тима от сезона в А група. Славия се наложи с 1:0, а голът за успеха дойде в продължението и бе дело на Петър Атанасов.

Така Хасково се сбогува с елита само година по-късно, след като си спечели правото да играе в него, а Славия завършва сезона на девета позиция в крайното класиране.

Двубоят на градския стадион в Хасково започна равностойно, като едва след повече от 25 минути игра, гостите от София започнаха да създават добри положения пред вратата на Николай Банков. Играта бе мудна и се водеше предимно в центъра на терена, като двамата вратари почти нямаха работа.

В началните моменти на срещата футболистите на Иван Колев стигнаха до няколко корнера, след които обаче, не последва никаква опасност в наказателното поле на Хасково.

Едва в 27-ата минута, след пробив по дясното крило за Славия, топката бе пратена в малкия пеналт, където Ивайло Димитров се размина с топката и не успя да отправи удар. Тя обаче попадна в краката на Джереми Манзоро, който стреля силно от няколко метра, но прати коженото кълбо в тялото на бранител на Хасково.

Последваха нови две възможности за Ивайло Димитров, но късметът отново не бе на негова страна. Футболистите на домакините продължиха предимно да се защитават, а най-добрата ситуация за тях дойде в последната минута на първото полувреме след статично положение. Владислав Узунов получи възможността да стреля от пряк свободен удар, пращайки топката в тялото на Емил Петров, но вратарят на гостите показа колебливост и не успя да улови. Футболист на Хасково обаче не успя да засече отбитата топка.

Малко преди почивката гостите от София извършиха и първата си смяна в мача, като Владимир Семерджиев отстъпи мястото си на голмайстора на „белите“ Радослав Василев.

През второто полувреме темпото на игра спадна още повече, като двата отбора продължиха почти на ходом.

Най-чистата ситуация дойде пред вратата на домакините, когато Ангел Грънчов стреля с глава от няколко метра, но не успя да уцели рамката. Малко по-късно Джереми Манзоро пробва атрактивно изпълнение след удар със странична ножица, но в аут.

Пет минути преди края на редовното време Радослав Василев се измъкна от засадата и имаше отлична възможност да вкара в мрежата на домакините, но вратарят на Хасково Николай Банков спаси, а след това топката бе изчистена в корнер.

В даденото от съдията продължение Славия все пак стигна до гол, дело на Петър Атанасов. След атака отдясно, Радослав Димитров намери Атанасов на границата на наказателното поле, който направи двойно подаване с Емил Стоев и останал сам срещу Банков не срещна трудности да го преодолее.

Така Славия завърши сезона с победа, а Хасково се прости с А група.