Славия победи Черно море в последния мач от третия кръг в А група. Срещата завърши при резултат 3:1.

Головете за столичани бяха дело на Саша Симонович (10-та минута) и на два пъти се разписа Ортега (50-та и 58-ма минута). Едно попадение за гостите върна Андре в 60-та минута.

Първото попадение за славистите бе дело на Саша Симонович, 10 минути от началото на срещата. Илия Илиев подаде зад гърба на отбраната на гостите и сърбинът с хубав удар от границата на наказателното поле откри резултата.

В 35-та минута, от агитката на варненци бе издигнат плакат "Не на изборния туризъм", което предизвика ответна реакция от страна на полицията. Служители на реда отидоха при запалянковците, които бяха издигнали транспаранта и го прибраха. Интересен бе фактът, че феновете на столичани подкрепиха привържениците на гостите. След две минути разправиите между запалянковци и полицаи продължаваха, но до ексцесии не се стигна. Двете агитки, в знак на солидарност една към друга, започнаха да пеят българския химн.

Второто полувреме предостави повече голови емоции. В 50-та минута Ортега удвои резултата за столичани. Илия Илиев подаде на нигериеца, който от дъгата на наказателното поле вкара с хубав плътен удар.

В 58-та минута Ортега се разписа за втори път във вратата на Илчев. Илиев центрира топката към далечната греда, тъмнокожият футболист успя да свие коженото кълбо към голлинията и резултатът стана 3:0.

Гостите реагираха светкавично и две минути по-късно, в 60-та минута, върнаха едно попадение. Андре изненада всички играчи на домакините, включително и вратаря Петров, след като би от 30 метра и намали за 3:1.

До края на срещата, играчите на столичния отбор гледаха да задържат топката по-дълго и да контролират, случващото се на терена.

След третата си поредна победа „белите” заеха третото място в класирането на А група.